ONZE MERKEN

JAKO

JAKO staat erop dat al onze producten worden gemaakt uit hoogwaardige materialen die uitstekend verwerkt en zeer functioneel zijn.

Ontwikkeld voor profteams met een grote passie voor de sport, voldoen de JAKO-producten aan de behoeften van de topsporter en dragen bij

tot het succes.

Samen met onze profteams willen we

tegemoet komen aan de noden en de eisen van onze klanten.

JAKO en HER-TEX Sportswear sloegen hierom de handen in mekaar om een volledige service

aan te bieden aan sportclubs, verenigingen, bedrijven en eveneens aan onze particuliere klanten.

​Wenst u vrijblijvend een offerte te ontvangen,

wilt u de kledij tevens ook laten bedrukken met uw clublogo, sponsor, naam en nummer?

 

Aarzel dan niet om ons te contacteren

Her-texsportswear Catalogus Jako 2020
SELECT

Het ontstaan van Select

1918 en daarna
Eigil Nielsen wordt geboren als derde kind uit een gezin van acht. Eigil wordt doelman voor het Deense Nationale Team en wint de bronzen medaille op de Olympische Spelen. Zijn club KB Copenhagen is een topclub in die tijd.

1947
Eigil maakt zijn eerste voetbal. Select is geboren. Door het leder te rekken als het nat is behoudt de bal beter zijn vorm. Een aantal jaren later gebruikt Eigil als eerste een ventiel i.p.v. een veter om de bal te sluiten.
Hij is de eerste die een bal volledig kan dichtnaaien, dit door het gebruik van een speciale techniek om de laatste knoop de dichten. Dit is het begin van een nieuw tijdperk.

1951
Eigil Nielsen introduceert de Select Super. De veterloze voetbal.
Deze bal wordt gebruikt in de wedstrijd tegen Zweden en later op de Olympische Spelen van 1952 en 1956 in Helsinki en Melbourne.

1962
Select introduceert de eerste 32-panelen bal. Dit wordt beschouwd als één van de grootste uitvindingen in de geschiedenis van het voetbal. Sindsdien hebben velen al geprobeerd om een betere « ball shape » te vinden, echter zonder resultaat.

1965
De bal wordt ronder en aërodynamischer. Hoewel, in natte weersomstandigheden wordt de bal zo zwaar dat hij bijna onbespeelbaar wordt. Vele balfrabrikanten proberen dit probleem op te lossen.
Select slaagt hierin door een laagje PU op het leder aan te brengen.

1974
Introductie van de eerste volledige PU bal. Polyurethane is ondertussen ontwikkeld. Dit materiaal geeft de bal de zachtheid en elasticiteit van echt leder, plus de waterafstotende eigenschap van kunstleder.
Als één van de eerste bedrijven ter wereld heeft Select een handgenaaide voetbal gemaakt uit PU, ook kunstleder genoemd.

1996
FIFA richt een raad van wijzen op om de universele kwaliteitsstandaarden vast te leggen voor voetballen. Eigil wordt hiervoor uitgenodigd en neemt deze dan ook aan.

2005
Select wordt de officiële leverancier van de Internationale Handbalfederatie IHF. Dit maakt dat alle WK’s en Olympische Spelen gespeeld worden met een Select handbal.

Er wordt ook een contract getekend met ASOBAL de Spaanse handbalfederatie en sterkste ter wereld.

Als exclusieve partner van Select kunnen wij u de beste prijs / kwaliteit aanbieden.

Hebben jullie als club of sporter nood aan trainingsballen en / of nood aan zeer goede wedstrijdballen?

Select heeft een zeer uitgebreid gamma die voldoet aan alle eisen die een sportman of sportvrouw nodig heeft!

 

Aarzel niet en neem contact op met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Her-texsportswear Catalogus Select 2020
HER-TEX
SOCIAL MEDIA​
ONTVANG DE LAATSTE NIEUWTJES
Made with ❣️ by WAAUW!